האם יש דבר כזה, כלי מטבח בריאים?

האם יש דבר כזה, כלי מטבח בריאים?

האם יש דבר כזה, כלי מטבח בריאים?

אתם עושים הכל כדי לשמור על תזונה בריאה, אבל גם ההקפדה הזו איננה מספקת – אתם עדין חשופים לסכנה. בכלי המטבח שנראים תמימים מסתתרים חומרים מזיקים שעשויים לגרום למחלות קשות. שגרת התנהלות בריאה במטבח כוללת גם שימוש בכלי מטבח בריאים. מהם כלי המטבח שיחשפו אתכם לסיכונים? אילו כלים נחשבים בריאים? מה לסלק ומה לקנות כדי לבשל באופן בריא? ערכנו עבורכם מדריך מעשי.

 

כולנו יודעים שמזונות מסוימים, מכשירים פולטי קרינה וחומרים מסוימים הוגדרו מסוכנים וסומנו כמזיקים לבריאתנו, ולפיכך רבים משתדלים להימנע מן השימוש בהם. עם זאת, צעדי ההימנעות הללו אינם יעילים כל עוד ישנם חומרים מזיקים המסתתרים בפריטים המשמשים אותנו באופן יומיומי ונראים לגמרי תמימים – חומרי ניקוי, צעצועים, כלי כתיבה וגם כלי מטבח. כלים לאחסון, לחימום ולהגשה של מזון עלולים לפלוט לתוך המזון שלנו חומרים רעילים הפוגעים בבריאותנו.

 

כלי מטבח מסוכנים

כלי מטבח יכולים להזיק לבריאות במספר דרכים: חלקם פולטים חומרים רעילים למזון בטמפרטורת החדר, כמו מכלי פלסטיק המכילים BPA. אחרים פולטים חומרים רעילים בעת חימום או קירור, מה שאומר שבישול בהם, אחסון שלהם במקרר ורחיצתם במדיח הכלים אסורים בהחלט ויגרמו לנזקים. ישנם כלי בישול מגוונים בדרגת בטיחות משתנה. לפניכם הדירוג של הכלים על פי חומרי הגלם מהם הם עשויים – מן הבטוחים שבהם ועד לבעלי פוטנציאל הסיכון הגבוה ביותר.

 

במקום הראשון – כלי בישול מאבן שיש

אבן שיש היא חומר ידידותי לסביבה שאינו פולט חומרים מסוכנים בשום מצב, והוא משמש לציפוי כל כלי הבישול – סירים, מחבתות ותבניות, מה שהופך אותו לנוח ולזמין לשימוש. הוא מהווה פתרון אידיאלי למי שמחפש כלי בישול אמינים, בטוחים וטובים.

 

מקום שני – כלי זכוכית

זכוכית נחשבת חומר בטוח לבישול ובמהלך החימום והקירור לא נפלטים ממנה חומרים רעילים. הבעיה העיקרית היא שקשה למצוא כלי בישול מזכוכית והם גם יקרים – שני חסרונות שאינם רלוונטיים למקום הראשון שלנו – כלי בישול מאבן שיש. בנוסף, הזכוכית שבירה ואיננה מתאימה לכל סוגי הבישול.

 

מקום שלישי – כלי חרס

גם כלי קרמיקה אינם פולטים חומרים מזיקים, אולם גם הם – בדומה לזכוכית – אינם מתאימים לכל סוגי הבישול ולכל המזונות והם גם שבירים – חסרונות שאינם מצויים בכלי בישול אבן שיש.

 

במקום הרביעי – אמייל ונירוסטה

כלי בישול מצופים אמייל בטוחים לשימוש, אבל חשוב להקפיד להשתמש בהם רק כשמעטה האמייל שלם ואינו נסדק או מתקלף. כלי נירוסטה מכילים מתכות (נירוסטה וניקל) ויש הטוענים שאינם בטוחים לשימוש. אם אתם בוחרים להשתמש בהם בכל זאת, חפשו סימני בטיחות: הספרות 8/10 או 18/10 המוטבעות על גבי הכלי.

 

במקום האחרון – כלי פלסטיק

רצוי למעט בחימום באמצעות כלי פלסטיק. חלקם אינו מיועד לחימום, ויש המעדיפים שלא להשתמש בהם כלל – אף לא למטרות אחסון. אם אתם בוחרים להשתמש בכלי פלסטיק במטבח שלכם, בחרו פלסטיק איכותי שמוטבע בו משולש עם הספרות 4, 5 או 6, ובדקו בתחתית הכלי אם מופיעים הסמלים הייעודיים לסימון כלים מתאימים לחימום במיקרוגל, להקפאה ולשטיפה במדיח הכלים.

Categories: כללי

איך הייתה המנה?

כתיבת תגובה

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*