איזה אוכל אפשר להכין בעזרת טאבון ספרדי

איזה אוכל אפשר להכין בעזרת טאבון ספרדי

הטאבון הספרדי הוא תוספת נאה ושימושית לכל חצר וגינה, העיצוב הכפרי מוסיף לגינה אווירה ים תיכונית מיוחדת, והמאכלים והניחוחות הופכים את החצר למוקד משיכה אטרקטיבי עבור חברים ובני משפחה. מהם המאכלים אותם ניתן להכין בטאבון הספרדי – על כך בשורות הבאות.

 

כמה מילים על הטאבון הספרדי

 

הטאבון הספרדי בנוי אבן ולבנים, ומסיקים אותו בעזרת עץ, או גז. במהלך הבעירה, דרגות חום שונות של הטאבון מאפשרות בישול ואפיית מאכלים שונים, ולכן הטאבון הספרדי מספק כמעט את כל צרכי הבישול והאפייה הביתיים. ניתן להדליקו בשעות הצהריים, ולהמשיך לבשל ולאפות בו עד שעות הערב, כאשר התנור בעיקר פולט את החום שנאגר בו, ואין צורך לפטמו בבולי עץ חדשים.צורתו של הטאבון מושכת את העין, וניתן לעצבו ולקשטו כיד הדמיון הטובה עליכם, כך שהוא מהווה תוספת חיננית ואסתטית לגינה.

 

חום גבוה –  נאן, פיתות, לחם ופוקצ'ות

 

כאשר הטאבון בשיא החום, בטמפרטורות של 350 – 400 מעלות, יש לדאוג להזין את האש בבול עץ חדש מדי כחצי שעה, על מנת לשמור על הטמפרטורה הגבוהה. טמפרטורה זו מתאימה לאפיית פיצות, פיתות, פוקצ'ות, ולחם נאן הודי, אשר דורשים אפייה בחום גבוה.

 

חום בינוני גבוה – צלי בשר ועוף צלוי

 

כשסיימתם לאפות את הפיצות והפיתות, הניחו לאש להנמיך, והזינו אותה בעצים קטנים יותר, כך שהטמפרטורה תרד לאזור של 270 – 300 מעלות. זו טמפרטורה מצוינת לצליית עוף ובשר.

 

חום בינוני נמוך – מאפים

 

בשלב זה, כשטמפרטורת הטאבון נעה בין 180 – 230 מעלות, משתמשים בחום שנאגר בטאבון, ובחום הנפלט מן הגחלים שנותרו בטאבון, ואין צורך להוסיף חומר בעירה חדש. כעת ניתן לאפות תבשילים בכלי חרס לבישול ארוך, לעשן ולצלות עוף, ולהכין שלל קינוחים מפנקים.

 

גריל

 

אם ברצונכם להשתמש בטאבון כמו בגריל, כאשר הטמפרטורה נעה בין 180 – 230 מעלות, אספו את הגחלים למרכז הטאבון, והניחו מעליהן את מתקן הגריל, כשהוא ממוקם מתחת לארובה.

 

לחמים וקינוחים

 

לאחר שימוש ממושך, כאשר הטאבון אגר חום, והטמפרטורה יורדת לסביבות 230 מעלות, זה הזמן לפזר את הגחלים על פני הטאבון באופן שווה, ולהניח להן לחממו במך כעשר דקות. לאחר מכן, הוציאו את הגחלים מהתנור, והניחו את כיכרות הלחם ישירות על רצפת הטאבון. כאשר מסתיימת אפיית הלחמים, והטמפרטורה בטאבון יורדת, זה סימן שהגיע הזמן לקנח בפינוקים מתוקים, כעוגות, מאפינס וכיוצא בזה.

 

כל היתרונות והאפשרויות במוצר אחד

 

טאבון ספרדי מאפשר להכין מגוון רחב של תבשילים ומאפים, והוא תוספת מכובדת ונאה לכל חצר וגינה. זהו שילוב מושלם בין אביזר אסתטי למכשיר בישול ואפייה שימושי, וחווית האפייה בטאבון היא מעין חגיגה משפחתית בכל פעם מחדש. הטאבון הספרדי מושלם לאירוח חברים ובני משפחה בהנאה ובנחת בחצר ביתך.

Categories: כללי

איך הייתה המנה?

כתיבת תגובה

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*