לכבוד יום הולדת, כשמגיעים אורחים, או סתם כשמתחשק להפתיע את בני הבית – ביננו, לא באמת צריך סיבה למסיבה, בכדי ליהנות מעוגות מעוצבות. עוגות מעוצבות יכולות להגיע במגוון רחב של טעמים, צורות וצבעים – כאשר המשותף ביניהן הוא הנראות הייחודית והמשימה, והשאיפה שגם הטעם לא ייפול מהמראה. אז איך משיגים את התוצאות המבוקשות, ואיך נהנים מעוגות מעוצבות בצורה המקסימאלית, להלן התשובות.
מה חשוב לדעת על עיצוב עוגות?
כאשר מדברים ברוב המקרים, על נושא של עוגות מעוצבות, מתכוונים לעיצובים ופיסולים בבצק סוכר. את רזי עיצוב העוגות, ניתן ללמוד במסגרת של סדנאות או קורסים ייעודיים, או באופן עצמאי – אוטודידקטים וחובבי האפייה למיניהם, בדרך כלל יצליחו ללמוד את הנושא דרך ניסוי ותהייה – אם כי גם כאן, קורס או סדנה ייעודית בתחום, בהחלט יכולה לתרום תרומה גדולה למידת הידע.
אם אתם נמצאים בתחילת דרככם בעולם עיצוב העוגות, חשוב שתהיו מודעים למספר דגשים חשובים בתהליך:
- ציוד – הציוד הנדרש להכנת עוגות מעוצבות כולל: פלטה, מערוך, סכין חדה, מחליק, קלף, שקיות ניילון ומכחולים.
- חומרים – רשימת המצרכים כוללת: קורנפלור, אבקת CMC, מרגרינה וצבעי מאכל שאינם נוזליים.
- בחירת העוגה – חשוב שתבחרו בעוגה, שניתן לשמר אותה גם מחוץ למקרר. כדאי לוודא שהעוגה תהיה יציבה, וכמובן, חשוב מהכול – טעימה.
- הליך העבודה – עבודה עם בצק סוכר, טומנת בחובה מספר פעולות: לישה של הבצק וחימומו תסב לו רכות, אשר תאפשר עבודה קלה. במידה והבצק נהיה דביק במהלך העבודה, אפשר לפזר מעט קורנפלור, מה שיחזיר לו את המרקם הנדרש. חשוב לציין, שעבודה עם בצק סוכר חייבת להיות מהירה, ובכדי ליצור עיצובים מרשימים, יש להגיע לרמת מיומנות גבוהה – אבל כמו בכל דבר בחיים, זה עניין של תרגול.
- תוספות – עולם העוגות המעוצבות כולל מגוון רחב של עזרים, אשר בכוחם לסייע ביצירת העוגה המושלמת. מומלץ להבין בשלב הראשון את הבסיס, וכחלק מכך גם לעשות שימוש במוצרי הבסיס, ולאט לאט להתקדם ללימוד טכניקות ושימוש בעזרים חדשים אשר בכוחם לשדרג את עיצוב העוגה.
- קישוטים מוכנים – אם אתם לא יודעים/ רוצים/ או מסוגלים לבצע עיצוב עוגות באופן עצמאי, תמיד קיימת האפשרות לקנות קישוטים מוכנים אשר בכוחם להפוך עוגה סטנדרטית ליפה, מעוצבת ומרשימה יותר. וכמובן, שקיימת גם האפשרות להזמין עוגה מעוצבת בשלמותה.
איך לשמור על העוגה?
הדבר החשוב ביותר אותו יש לזכור הוא שאין לשמור עוגת בצק סוכר במקרר – אם בוחרים במרכיבים אשר לא מצריכים קירור מידי, ניתן לשמור על העוגה מחוץ למקרר בסביבות יומיים – לאחר פתיחת העוגה, ניתן להכניס אותה למקרר וליהנות ממנה לעוד מספר ימים – קיימת אף אפשרות להקפיא את העוגה לתקופה של מספר שבועות. אם אתם נמנים על אלו שכואב להם להרוס את העיצוב המושקע של העוגה, במקרים רבים, תוכלו פשוט להוריד את הפיסול, לשמור אותו ופשוט ליהנות מהעוגה עצמה.
איך הייתה המנה?