מתכון לעוגיות תמרים פריכות

עוגיות תמרים

מי שאוהב לאפות, תר תמיד אחר מתכונים מוצלחים לאפיית מיני תופינים שישמחו את בני הבית ואורחיהם. המתכונים הטובים ביותר הם מתכונים קלים להכנה, שטעמם משובח, וניתן להתאימם לאירועים שונים. לא מדובר במתכונים שכל אחד מרכיביהם הוא מצרך מפונפן ויקר, המהווה קינוח בפני עצמו, אלא במתכונים העושים שימוש בחומרי גלם פשוטים וקלאסיים, הנמצאים בכל בית. והפעם בחרנו עבורכם מתכון מנצח לעוגיות תמרים פריכות.

 

עוגיות לכל עת

עוגיות תמרים מגולגלות הן תוספת מצוינת לקפה של הבוקר, לתה של אחר הצהריים, ולשוקו של הילדים. הן מצוינות לאירוח, ותמיד טוב שיהיו לכם כמה בבית. המתכון פשוט וקל להכנה, הרכיבים בריאים יחסית, וניתן לשנות את המרכיבים כך שהמתכון יהיה בריא עוד יותר.

 

המצרכים

בצק:

2 כוסות קמח לבן (280 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

2 כפות מלאות סוכר (30 גרם)

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1/4 כוס שמן קנולה

1 ביצה L

2-5 כפות מיץ תפוזים, או מים.

 

מלית:

4 כפות ממרח תמרים

1 כפית קינמון טחון

1/4 כוס אגוזים קצוצים

 

אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה את חומרי הבצק, על פי הסדר בו הם רשומים. את הנוזלים יש להוסיף בהדרגה, על פי הצורך.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה, על מנת שהבצק יהיה קל יותר לעבודה ורידוד.
  • מוציאים את הבצק מן המקרר, ומרדדים למלבן של כעשרים על שלושים סנטימטר.
  • מורחים על הבצק המרודד את ממרח התמרים, זורים מעל הממרח את הקינמון, ומפזרים את האגוזים.
  • מגלגלים את העלה לרולדה, ומסמנים בעזרת סכין פרוסות ברוחב של כשני סנטימטר, בכדי שיהיה קל יותר לחתוך את הרולדה לאחר האפייה .
  • מניחים על נייר אפייה בתבנית, ואופים במשך כעשרים וחמש דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהרולדה מקבלת גוון זהוב .
  • מוציאים את רולדת התמרים מן התנור, ומניחים לה להצטנן. לאחר שהצטננה, חותכים את הרולדה לפרוסות.

 

גיוון

 

לאחר שהכנתם את עוגיות התמרים לפחות פעם אחת, תוכלו לגוון כרצונכם, ולהתאים את המתכון להעדפותיכם, וכן לחגים ומועדים שונים. כך למשל בפורים תוכלו להחליף את מלית התמרים במלית פרג, אגוזים וצימוקים, לכבוד ילדים שלא אוהבים תמרים, תוכלו להחליף את מלית התמרים בנוטלה, שוקולד לבן, וכיוצא בזה, לכבוד שבועות תוכלו להכין את הרולדה במילוי גבינה וצימוקים, ולכבוד סוכות תוכלו לגוון במלית תפוחים. הרגישו חופשי לחקור כאוות נפשכם, ולמצוא את המילויים שהולמים את טעמכם. כמו כן, תוכלו להפוך את המתכון לבריא יותר בעזרת קמח מלא וסוכר חום. בנוסף, ניתן להפחית בכמות הסוכר במלית, ולפזר אבקת סוכר מעל העוגיות האפויות. לאחר שטרחתם ואפיתם, הכינו לעצמכם משקה חם, שבו במרפסת, והתענגו על עוגיית תמרים פריכה וטעימה, שזה עתה יצאה מן התנור.

 

Categories: בלוג אוכל

איך הייתה המנה?

כתיבת תגובה

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*