רובנו אוהבים לאכול דגים טריים, אך רבים מן האנשים נרתעים מהתקלות עם העצמות של הדג ובהתעסקות הכרוכה בכך. שכן, אחת מפעולות המטבח היא פילוט דגים ולכך נדרשת סכין מטבח מקצועית המיועדת לפילוט מדויק, מהיר ויעיל.
על סכין מטבח מקצועית לפילוט דגים
לאחר שהדג מונח על שולחן המטבח, לא ניתן להגיש כך דג נא אלא אם מדובר בסושי ולכן נדרש מאיתנו לבצע מספר פעולות על מנת להכין ולהגיש דג עם מרקם וטעמים טעימים. בעזרת סכין מטבח מקצועית המיועדת לפילוט של דגים תוכלו לנקות בצורה מדויקת את הדג מהזנב אל הראש שלו ולסלק את כל שאריות הקשקשים שנשארו. כמו גם, לחתוך את הסנפירים בעזרתם של סכין דייגים או סכין חדה , לנקות בעדינות את פני הדג, לבצע מספר פעולות נוספות ובסופו לפלט את הדג במלואו. מלאכת הפילוט דורשת מיומנות וריכוז בכדי לבצע זאת בצורה נוחה ויעילה.
תפקידה של סכין הפילוט
סכין מטבח מקצועית המיועדת לפילוט מפרידה בין פילה הדג לאדרה, הודות לממדים הדקים שלה וחדותה, היא מאפשרת לשפים, לטבחים, לבשלנים לדייק בצורה גבוהה וליצור פילטים דקים. יחד עם זאת, ניתן להשתמש בה גם לחיתוך של פירות וירקות על מנת ליצור עיצובים ייחודים, שונים ומעניינים.
סכין פילוט מאופיינת כסכין בעלת להב דק מאוד וגמיש, כלומר גמישות הלהב ואורכו מאפשר חיתוך אופקי במקביל למשטח החיתוך ובהקניית שליטה נוחה וקלה ברוחב החיתוך. כך, בשל מבנה המיוחד של הסכין ניתן לחוש עצם הדג, להחליק מעליה את הלהב, ולהסיר בקלות את הפילה. לכן, ככל שמבנה הלהב תהיה רחבה יותר הדבר הגורם להפחתה בגמישותו.
איך לבחור סכיני דג מקצועיים ואיכותיים
בשוק קיימים מבחר גדול של סכינים המיועדים לדגים. ניתן למצוא גדלים ואורכים שונים של סכיני דגים אשר יתאימו לשימוש וגודל נתחו של הדג הדרוש לטיפול. כאשר תרצו לפלט את הדג, הסכין המיועדת לכך היא סכין פיילוט דג המיועדת לפלט את הדגים ומאפשרת בצורה מדויקת, נקייה ויעילה מבלי לבזבז חלקים מהדג. אם כך, סכין פיילוט הינה סכין בעלת להב גמיש שאורכה בין 15 ל 29 ס"מ המיועד לחיתוך בצורה אופקית ונקייה וכנגד המשטח החיתוך. לכן, סכיני פיילוט שימושיים ביותר להסרת עור הדג ופריסתו, גם לצורת קרפצ'יו דק או להפרדת פילה של דג.
בנוסף, חשוב מאוד לשמור ולתחזק בצורה נכונה את סכין מטבח שמיועדת לפילוט דגים החל מחיתוך על גבי הקרש שלכם, בין אם מדובר בקרש חיתוך מעץ או קרש חיתוך מפלסטיק ולא על משטח קשה בשביל לא לפגוע בחדות של הלהב – דבר החיוני מאוד בפילוט דגים. כמו כן, יש לאחסן את הסכין עם כיסוי או לפחות להניח אותה על גבי מגנט, לשטוף במים וסבון ולנגב מיד לאחר השטיפה על מנת שלא ייוצרו ויופיעו כתמים שיגרמו לחלודה, ובכלל, לא כדי להשאיר סכיני מטבח עם שאריות סבון ומים.
איך הייתה המנה?