נרגשים מאוד ואולי מעט מבולבלים הגעתם לשלב בו עליכם לתכנן אירוע מכונן בחייכם, ואתם תוהים כיצד תדעו לבצע את הבחירות הנכונות שיובילו לאירוע מוצלח ומהנה? אירוע מוצלח מתחיל בתכנון נכון, ותכנון נכון צריך לקחת בחשבון את כל מרכיבי החגיגה ולהתאימם לאופי האירוע ולצורכי קהל המוזמנים. כמו הצבא, גם אורחים, משפחה וחברים צועדים על קיבתם, ולכן בניית התפריט לאירוע היא חוליה חשובה בשרשרת הפעולות שיובילו לאירוע מושלם.
מקום יפה לקפה
ראשית, יש להחליט היכן יערך האירוע – בגן אירועים, בחיק הטבע או אולי בחצר הבית. אם האירוע הוא רב משתתפים, ייתכן ולא נבחר לערוך אותו בחצר הבית, או במידה ומרבית המוזמנים בני הגיל השלישי, ייתכן שנבקש להתאים את המקום לפי נגישותו. כך או כך, יש לבחור את המקום שיאפשר לכל האורחים ליהנות ולהתרווח.
מה בתפריט?
לאחר שבחרתם את המקום, זה הזמן לגשת לדבר האמיתי – איזה אוכל תגישו לאורחים. כמעט לכל אולם וגן אירועים תפריט משלו, שנבנה בעזרת יועץ קולינרי וחברה המתמחה בבניית תפריטים לאירועים. לרוב, הדבר הפשוט ביותר הוא לבחור מתוך שלל האופציות המוצעות לכם בתפריט ההסעדה של המקום. את הבחירה של המנות, עושים בדרך כלל במהלך ארוחת טעימות, המגישה לבעלי השמחה את מגוון המנות המוצעות בתפריט. כאשר ברוב אולמות האירועים התפריט דומה, לעתים כדי ליצור חוויה מעניינת וחדשה, ואפילו מאתגרת מבחינת בעלי המקום, וניתן לבקש יצירת תפריט מותאם אישית, ולהגיש לאורחים תפריט חלבי, צמחוני, טבעוני וכן הלאה. עם זאת, הקפידו לוודא שכל אורח יוכל למצוא משהו לטעמו, שכן אורח המגיע לאירוע ואינו מוצא מנה שהוא יכול לאכול הוא אורח מאוכזב, ואתם רוצים שבחגיגה שלכם כולם ישמחו.
על טעם וריח
מדינתנו התברכה בתערובת טעמים, מאכלים וריחות מכל רחבי העולם. הודות לכך, ניתן למצוא תפריטי גני אירועים בסגנונות קולינריים שונים. חברות קייטרינג שונות מציעות גם הן שלל אפשרויות, החל מאוכל דרוזי אותנטי וכלה במנות גורמה אירופאיות. לפני שאתם קובעים מה יהיו המנות, דמיינו כיצד אתם רוצים שהאירוע יראה ואיזו אווירה אתם רוצים להשרות בו. לאחר שגיבשתם תמונה ברורה, כל שנותר הוא להתאים את התפריט לתמונה.
הזדמנות להגשים חלום
האירוע שלכם הוא הזדמנות לממש פנטזיה, לבחור תפאורה, לבחור אווירה ולבנות תפריט שיתפור יחדיו את כל המרכיבים. תוכלו לבחור בבראנץ' באווירה אריסטוקרטית, עם לחמי שאור איכותיים, גבינות, מיני מאפה ותופינים המוגשים בכלי חרסינה מעודנים ומעוטרים, בחגיגת אלף לילה ולילה עם מנות מזרחיות שופעות תבלינים ותשוקה המוגשות במאהל צבעוני עטור כריות ושטיחים בכל צבעי הקשת, או באירוע מכובד ומחויט בו מוגשות המנות לאורחים בזו אחר זו כבמסעדת גורמה. לכו עם הלב ועם הבטן ואל תתפשרו על איכותן, על טעמן ועל סגנונן של המנות. הרי אירוע כזה חוגגים רק פעם בחיים.
איך הייתה המנה?