לרובינו יש במקרר עגבניות וביצים, כך שאם אנחנו רעבים, ומחד בא לנו להתפנק על מאכל טעים, ומאידך לא בא לנו להתעסק בבישולים מורכבים, אנחנו מדי נחשוב על מאכל שהוא סוג של קונצנזוס בקרב ישראלים בכל הגילאים – אנחנו מדברים כמובן על שקשוקה. אז נכון ששקשוקה יכולה להיות טעימה, גם אם מכינים אותה בגרסה הבסיסית ביותר: ביצים, עגבניות (או רסק עגבניות) וקצת תבלינים – וכמובן, גם לחם ורצוי טרי, בכדי "לנגב" אתו את השקשוקה. אך יחד עם זאת, קיימת גם אפשרות לשדרג את השקשוקה ולהפוך אותה למעדן לכל דבר ועניין. איך עושים את זה? (אתם ודאי שואלים), להלן מספר טיפים אשר יסייעו לכם בכך:
כוחה של גבינה
מי שעוד לא ניסה, לשים גבינה בשקשוקה שלו, מפסיד שדרוג בטעמים בכמה דרגות. כמובן, שלא מדובר בכל גבינה, אלא בסוגים מסוימים של גבינות. גבינה צהובה יש לכל אחד מאתנו בבית, קצת לפני שהשקשוקה מוכנה, אפשר להוסיף רצועות גבינה צהובה לתוך השקשוקה, החום יקרים את הגבינה, והשקשוקה תהפוך להיות הרבה יותר טעימה. אפשרות נוספת היא לפזר על השקשוקה אחרי שהיא מוכנה, פרורים של גבינת פטה, מבטיחים שיהיה לכם ט ע י ם.
שקשוקה לחובבי הבשר
אם אתם אוהבים בשר, ובעיקר בולונז, כדאי שתנסו גם את המתכון של שקשוקה בלונז. איך עושים את זה? פשוט מאוד, ראשית כל מטפלים בבשר – מטגנים אותו עם בצל, עד שההכנה מושלמת. בשלב הבא, מכינים שקשוקה רגילה, ואליה מוסיפים את הבשר המוכן. אפשרות נוספת המועדפת על חובבי בשר רבים, היא להוסיף לשקשוקה נקניקיות – רצוי מרגז או זן איכותי מועדף אחר של נקניקיות.
תרומתם של ירקות
ניתן להעשיר את השקשוקה עם סוגים שונים של ירקות, כאשר בין הירקות הנפוצים אשר מתאימים לשקשוקה: תרד, פטריות, חצילים ואפילו כרובית – הידעתם ששקשוקה כלל לא חייבת להיות אדומה, ניתן להכין שקשוקה ירוקה עם גבינה ותרד, שהטעמים שלה הם לא פחות נפלאים מאלו של השקשוקה הרגילה והאהובה (כמובן, למי שאוהב את המרכיבים הללו).
תהיו יצירתיים עם השקשוקה שלכם
שקשוקה יכולה להשתלב עם מגוון רחב של תוספות, כאשר יצירתיות, כמו גם ניסוי ותהייה, יכולים לסייע ביצירת השקשוקה המושלמת. חשוב כמובן לא להגזים, לנסות להוסיף בכל פעם תבלין אחד חדש ולראות איך הוא תורם לשקשוקה, או להוסיף בכל פעם מרכיב אחר, שנראה לכם מתאים עם שקשוקה. כידוע אין גבול ליצירתיות, אבל כדאי לנסות למנן, לא להשתולל ולא להגזים, על מנת לא לפגוע בטעמים.
שימוש ברכיבים איכותיים
בכדי ליהנות משקשוקה איכותית וטעימה, חשוב לעשות שימוש ברכיבים איכותיים: עגבניות טריות, תבלינים ברמה גבוהה, ורכיבים אחרים אשר נבחרו בקפידה. רכיבים טובים, יבטיחו שקשוקה טרייה, ויעלו משמעותית את הסיכויים שהיא גם תהיה מאוד טעימה.

איך הייתה המנה?