מתכון מתכון לסופגניות

פורסם על ידי: מאמאפוד | בתאריך: 27/11/2017
זמן הכנה
60 דקות
זמן בישול
10 דקות
רמת הקושי
קלה
כמות סועדים
20 אנשים
סוג הארוחה
נשנושים

המצרכים הדרושים

2 כפיות
ברנדי
1 כפית
גרידת לימון
3 כפות
שמן
2 גדול
ביצים
3 כוסות
קמח לבן
4 כפות
סוכר
1 חבילה
שמן קנולה
1 כוס
ריבה
1 כוס
מים
1 כוס
אבקת סוכר

מתכון לסופגניות

החורף הגיע ועם הגשם, המטריות והמגפיים, מתחת לכל עץ רענן צצות להן קונדיטוריות המציגות לראווה סופגניות ססגוניות ומפתות שמחממות את הבטן ואת הלב. אף על פי שהסופגניות הן מאכל יהודי מסורתי לחג החנוכה, שנועד להזכיר לנו את נס פך השמן, מסתבר שגם באירופה לקראת דצמבר מתמלאים הרחובות במאפים מטוגנים הדומים לסופגניות האהובות שלנו, ביניהם ה"ברלינר" הגרמני, וה"אוליבולן" ההולנדי. מאפים מטוגנים בשמן עמוק הם כנראה מתכון בין-לאומי לשמירה על החום ועל מצב הרוח בחורף הקר. בשנים האחרונות נפוצו בקונדיטוריות השונות סופגניות בוטיק עם מילויים וציפויים כיד הדמיון הטובה, בנסיון להמציא מחדש את הגלגל. אנחנו בחרנו להביא לכם דווקא את המתכון הקלאסי לסופגניות מבצק שמרים, המטוגנות בשמן עמוק וממולאות בריבת תות. המיוחד במתכון הוא הפס הבהיר באמצע הסופגניה – עדות לסופגניה שתפחה היטב וטוגנה משני צדדיה כמו שצריך. מתכון אותו היו מכינות האמהות והסבתות להדלקה חגיגית של נר ראשון. מתכון שמזכיר לנו את הילדות כשהבית מתמלא בחום וברקע ניחוחות של טיגון, שירה וצחוק לאור נרות.

שלבי הכנה

  1. יש להניח את הקמח בקערה של מערבל, להוסיף סוכר ושמרים, לערבב קלות ולהוסיף מלח.
  2. יש ליצור גומה במרכזה של התערובת שנוצרה ולהניח בה ביצים, קוניאק, שמן וקליפת לימון.
  3. לערבל באיטיות ולהוסיף מים תוך כדי, עד אשר מתקבל בצק אחיד.
  4. יש לכסות את הבצק ולהניח אותו באזור חמים לצורך התפחה, עד להגדלה משמעותית של נפח הבצק.
  5. יש לרדד את הבצק לעלה בעובי סנטימטר על גבי משטח מקומח. בעזרת כוס קטנה קורצים עיגולים, לשים לצורת כדור ומניחים להם לתפוח במקום חמים כעשרים דקות, עד שהם מכפילים את נפחם.
  6. יש לחמם שמן עמוק לצורך טיגון, להחליק מספר סופגניות פנימה כאשר צדן התפוח מופנה מטה. לאחר מכן יש לכסות את הסיר ולטגן למשך דקה. בהמשך יש להסיר את המכסה, לטגן במשך דקה ולהפוך את הסופגניה, עד לקבלת הפס הלבן מסביבה.
  7. לאחר מכן יש להניח את הסופגניות החמות על גבי נייר סופג. מילוי הסופגניה בריבה נעשה באמצעות שק זילוף או מזרק, כאשר לבסוף יש לבזוק מעט אבקת סוכר מעל.

איך הייתה המנה?

כתיבת תגובה

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*