המצרכים הדרושים
- 2 כפות
- קמח לבן
- 2 גדול
- ביצים
- 2 חבילה
- שימורי תירס
- 2 כפות
- קמח מלא
- 1 מיכל
- שמן זית
- 2 כפות
- קמח לבן
- 2 גדול
- ביצים
- 2 חבילה
- שימורי תירס
- 2 כפות
- קמח מלא
- 1 מיכל
- שמן זית

הידעתם שלביבות, או לאטקע'ס ביידיש הן המאכל הלאומי של בלארוס? אם מהרהרים בעניין נראה כי יש הגיון בכך. המאכל המלבב שנדד אלינו ממדינות מזרח אירופה נפוץ גם בפולין, ליטא, לטביה, אוקראינה, גרמניה, אוסטריה ו… נראה לנו שהבנתם את הרעיון. הלביבות ידועות כמובן כאחד מהמאכלים הרשמיים של חג החנוכה רווי השמן. המתכון הקלאסי ללביבות עשוי מתפוחי אדמה וניתן להכין אותן באופנים שונים, כאשר לעתים הן מוגשות מלוחות לצד שמנת חמוצה, ולעתים הן מגיעות בגירסה המתוקה בציפוי סוכר וקינמון, אך אפשר גם לגוון ולהכין לביבות מתערובת ירקות כיד הדמיון הטובה, בייחוד אם אוכלים אותן ערב אחרי ערב. הפעם החלטנו לגוון והלכנו על לביבות תירס מתקתקות ומשמחות. אפשר לגוון את התערובת ולהוסיף לה עשבי תיבול כמו בצל ירוק, שמיר או פטרוזיליה. עכשיו נשאר רק לשאול למה לא אוכלים לביבות בכל השנה…
שלבי הכנה
- לוקחים כחצי מכמות הגרגרים וטוחנים בכמה פולסים במעבד מזון – התוצאה צריכה להיות במרקם סמיך ולא נוזלי מדי.
- בקערה מניחים את כל התירס ומוסיפים: ביצים, קמח תירס, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה, אם יש צורך ניתן להוסיף כף נוספת.
- במחבת מחממים שמן זית בגובה של כ-1 ס"מ.
- 6. מניחים כף מהבלילה במרכז המחבת ומסביבה מניחים כ-5 לביבות באותו אופן. מטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד לקבלת צבע זהוב.
- מניחים על נייר סופג.
- מגישים חם בתוספת שמנת חמוצה או יוגורט.
איך הייתה המנה?